torstai 6. kesäkuuta 2013

Mikä ihmeen Kastek Oy ?

Kastek Oy on Carean omistama osakeyhtiö, joka tuottaa sille toimitila-, huolto- ja käyttäjäpalveluita sekä omistaa kiinteistöjä, huolehtii rakentamisesta ja toimii vuokraajana. Kiertelin tänään Matti Heinosen mukana, joka on kiinteistötekniikan vastuuhenkilö, ja tutustuin pintapuolisesti rakennuttamiseen sekä kiinteistö-, LVI-, lääkintälaite- ja sähkö-automaatiotekniikkaan.

Jokaisella tekniikan osa-alueella on oma vastuuhenkilönsä ja ammattityöntekijänsä. Jokainen työntekijä noudattaa yhteisiä säänntöjä turvallisuudesta; Sairaalan henkilökunnan, potilaiden ja muiden henkilöiden turvallisuus työalueella on taattava ja sairaalan toiminnoille aiheutuvat häiriöt estettävä. Työtehtävät jakautuvat suunniteltuihin ja suunnittelemattomiin. Suunniteltuja ovat mm. säännöllisin väliajoin tehtävät koneiden huollot kun taas suunnittelemattomia esimerkiksi kaikki päivittäiset koneitten vikojen huollot ja erillaiset sähkö- ja putkiviat. Tällä hetkellä suurinosa suunnitelemattomista työtehtävistä johtuu sairaalan vanhasta kunnosta.
Tämänkin katoksen he ovat rakentaneet, jotta ihmisten turvallisuus pysyisi hyvänä. Seinästä on alkanut putoilla tiilejä ja katos estää niiden putoaminen ihmisten päälle. Tämänkin seikan takia sairaalan tuleva saneeraus on tarpeen, koska harva varmaan haluaa joutua vaaraan sairaalan tiloissa.
putoavat tiilet ovat myös sulkeneet sädehoidon osaston sisäpihan
Turvallisuudesta huolehtimisen lisäksi heillä on useita korjaustöitä käynnissä pitkin sairaalaa. He muokkaavat tiloja sen mukaan mitä työntekijät tarvitsevat, varastoista rakennetaan vaikkapa työ- tai tutkimushuoneita. Myös ruuankuljetusautolle on keväällä rakennettu ramppi, jotta kaikkien lautasille saadaan ruoka tuotua. Erilaisia vesivahinkoja korjaillaan tiloista ja lääkintälaitteiden korjaaminenkin kuuluu Kastekin työntekijöiden arkipäivään.
kuljetusautoille rakennettu ramppi

vesivahinkojen korjaamista
Suurin rakennusprojekti on tällä hetkellä lastensairaalan saneeraus. Sen ympäristö onkin kokonaan täynnä rakennustelineitä, pressuja ja jos jonkinmoista rakennusvälinettä. Tämän takia vauvat ja lapset ovat evakossa 8. kerroksessa.
entinen sisäänkäynti lastensairaalaan


Saneeraukset ovat tärkeitä Carealle, jotta tilat pysyvät kunnossa ja potilaiden hoito on mahdollista. Kastek Oy takaa toiminnallaan kaikille sairaalasta turvallisen ympäristön olla ja varmistaa kaikkien teknisten asioiden toimivuuden.
Tämän tutustumisen jälkeen osaa taas paremmin arvostaa Kastek Oy:n työntekijöiden tärkeätä työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti